Skip to main content
Over Ans tekst

Even voorstellen

Wie is Ans de Blaauw

Met een jarenlange, brede ervaring in de zorg ben ik de aangewezen persoon om samen met u de juiste keuzes te maken in de wereld van de zorg.

“Veertien jaar lang heb ik in een verpleeghuis gewerkt, eerst als ziekenverzorgende, later als coördinerend verzorgende. In die tijd ontdekte ik al hoeveel keuzes er gemaakt moeten worden voordat iemand de juiste zorg krijgt. Vervolgens heb ik gewerkt als leidinggevende in een verzorgingshuis en kwam ik erachter hoe ingewikkeld zorgaanvragen kunnen zijn.”

Ook als het gaat om mantelzorg heb ik veel ervaring. Ik werkte als mantelzorgconsulent en begeleidde in die rol mantelzorgers die de zorg thuis zo lang mogelijk wilden volhouden.

“In deze functie heb ik veel kennis opgedaan over zorgaanvragen en bemiddeling tussen diverse partijen, was ik casemanager en heb ik een groot netwerk met vele zorgorganisaties opgebouwd.”

Mijn hart ligt in de zorg. Als zorgregisseur wil ik u, in een onrustige periode waarin er vaak veel verandert, zo goed mogelijk informeren en adviseren over de diverse mogelijkheden en u begeleiden in het vinden van de optimale zorg voor uw persoonlijke situatie. Onafhankelijk, objectief en volledig. Samen met u kijk ik welke zorg voor u het meest passend is.

Sinds november 2021 ben ik officieel mantelzorgmakelaar

Als mantelzorgmakelaar ondersteun ik mantelzorgers met alle regeltaken rondom de zorg. Van zorg en welzijn, wonen, tot inkomen, wet- en regelgeving en verzekeringen. 
Verder ken ik de weg in de zorg, zoals de wetgeving rondom Wmo (gemeente), Zorgverzekeringswet, Wet langdurige zorg, Persoonsgebonden budget, enz. 

Voor welk doel schakelt u een mantelzorgmakelaar in?

Mijn doel als mantelzorgmakelaar is om  de mantelzorger zodanig te ontlasten dat overbelasting kan worden voorkomen. Dit doe ik door het onderzoeken van de situatie, het uitzoeken van de mogelijkheden, adviseren  welke wetgeving van toepassing is en waar welk budget kan worden aangevraagd, regelen van (kortdurende) ondersteuning en het bieden van praktische oplossingen om u als mantelzorger langer te kunnen laten zorgen.

Wat doet een mantelzorgmakelaar dan precies voor u?

Wat mijn hoofdtaak is, is om u te informeren over de mogelijkheden die er zijn om de zorg te ontlasten. Bijvoorbeeld door:

  • Het aanvragen en regelen van zorg;
  • Het bemiddelen tussen u en uw werkgever over de afstemming van werk en zorg;
  • Informatie verstrekken over verzekeringen;
  • Het zoeken naar een passend zorgaanbod voor u als mantelzorger en de persoon voor wie u zorgt;
  • Het onderhouden van contact met  instanties zoals het CAK,  de gemeente of het zorgkantoor;
  • Het adviseren over persoonlijke hulp op maat, opvang en woningaanpassing;
  • Het invullen van formulieren voor een aanvraag van een voorziening.

Vergoeding van de kosten

Er zijn verschillende mogelijkheden voor vergoeding van mijn dienstverlening.

  • Via uw zorgverzekeraar;
  • Via uw werkgever;
  • Via uw PGB.

Ook hierover informeer ik u graag, u kunt mij bellen of mailen.